Fordele ved menstruationskoppen

10 fordele ved menstruationskoppen

Der er mange fordele ved en menstruationskop fra Apofemme. Mange er til at begynde med skeptiske over for at prøve en menstruationskop. Men giv menstruationskoppen en chance, og lad den overbevise dig. Her lister vi de 10 største fordele ved at bruge en menstruationskop.

 1. Skift til menstruationskop

  Hvis du er træt af at skifte bind og tampon i tide og utide, er menstruationskoppen din redning. En af de største fordele ved menstruationskoppen er, at den kan sidde i op til 12 timer. Med menstruationskoppen kan du sove uforstyrret og have færre toiletbesøg.
 1. Den er hygiejnisk.

  Medicinsk silikone er meget hygiejnisk. Silikonen er desuden mild mod skedens følsomme slimhinder. Det er vigtigt, at du har rene hænder, når du håndterer, indfører og fjerner din menstruationskop. Så er dette et rigtig godt valg med tanke på din intimhygiejne.
 1. Menstruationskoppen er behagelig

  Når menstruationskoppen sidder rigtigt, kan du ikke mærke den. Du kan dyrke sport, bade og leve præcis, som du plejer, uden at du behøver bekymre dig om at bløde igennem. Menstruationskoppen er smidig i forhold til alle dine bevægelser.
 1. Du behøver ikke bind eller tampon.

  Med en menstruationskop slipper du for at købe bind og tamponer. Med en menstruationskop har du fuld kontrol over din menstruation. Menstruationskoppen tømmes, skylles og indføres igen. Koppen er lige så god til de første dage af din menstruation, hvor du bløder kraftigere, som til de sidste dage, hvor du bløder mindre. Det ene udelukker dog ikke det andet. Nogle kan bedst lide at bruge menstruationskop de første dage med kraftig blødning og en anden slags beskyttelse til de sidste dage.
 1. Du kan bade med en menstruationskop

  Bad sikkert med en menstruationskop. Menstruationskoppen sørger for, at der ikke trænger vand ind i skeden, og at der ikke kommer blod ud. En stor fordel ved menstruationskoppen er, at du kan bade sikkert uden risiko for lækage.
 1. Menstruationskoppen er god for muskulaturen.

  Studier peger på, at det er godt for skedens muskulatur at bruge en menstruationskop. Det skyldes, at musklerne stimuleres, når menstruationskoppen er på plads. Muskulaturen kan derfor blive stærkere. Når muskulaturen styrkes, kan det på længere sigt forebygge problemer såsom inkontinens.
 1. Et klimavenligt alternativ

  Når du ikke længere anvender forbrugsvarer som bind og tamponer, træffer du et miljøvenligt valg. En menstruationskop har lang holdbarhed, og du kan bruge den igen og igen Menstruationskoppen er desuden fri for giftstoffer, hvilket er godt for både dig og miljøet.
 1. Et økonomisk valg

  Du sparer penge ved ikke at skulle købe bind og tamponer. I løbet af menstruationskoppens levetid har du sparet adskillige indkøb af andre typer menstruationsbeskyttelse. Der går ikke lang tid, før du har sparet de penge, en menstruationskop koster.
 1. Nemt, når du rejser

  Eftersom en menstruationskop kan sidde i op til 12 timer, er den et meget fleksibelt alternativ, når du rejser. Den er let at tømme, hvor end du er, og der skal ikke meget til for at sikre, at din håndhygiejne er god. En eller to kopper er det eneste, du har brug for til at rejse jorden rundt eller til næste by, uden du behøver at bekymre dig om, hvornår du skal have din menstruation.
 1. En lettere følelse

  En menstruationskop, der sidder korrekt, giver en let, smidig og fri følelse. Den må ikke gnave. Du lærer hurtigt, hvor ofte du skal tømme den, så den ikke bliver for fuld. Vi anbefaler, at du de første gange tømmer menstruationskoppen ofte, så du får en fornemmelse af, hvor meget du bløder. Samtidig får du trænet at tage den ud og sætte den ind. Du vil blive overrasket over at se, hvor meget en menstruationskop kan rumme. Du får derfor en lettere følelse, når du kender din menstruationsbeskyttelse. Den sidder, hvor den sidder. Sikkert, bekvemt og hygiejnisk.

APOFEMME FAQ

SIKKER BETALING MED

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan få den nyeste info om vores produkter og tilbud.