Hvordan indsætter man menstruationskoppen

Indsæt menstruationskoppen

Forberedelser, inden du skal indsætte din menstruationskop for første gang.

Man kan godt føle sig lidt nervøs første gang, man skal indsætte en menstruationskop. Du kan indsætte menstruationskoppen på forskellige måder. Vælg den metode, der føles mest behageligt for netop dig. Nogle foretrækker at sidde på hug, mens andre hellere vil sidde på toilettet. Her har vi samlet lidt tips og råd til dig, der skal anvende en menstruationskop.

  1. Begynd med at koge din menstruationskop i vand i 5 minutter, så den steriliseres.
  2. Vask dine hænder grundigt med en parfumefri sæbe.
  3. Fold koppen (se billede længere nede).
  4. Indfør dernæst koppen i skeden.

1. Koka i 5min för att sterilisera

2. Tvätta händerna noga.

3. Vik koppen, se nedan.

4. För sedan in menskoppen i slidan.

Fold menstruationskoppen, og indfør den.

Koppen kan foldes på flere forskellige måder, så prøv dig frem, indtil du finder den foldeteknik, der passer bedst til dig.

  1. Hold i selve koppen - ikke i stilken. Stop den smalleste del ind i skeden, og indfør menstruationskoppen lidt efter lidt.
  2. Hold godt fast i foldningen med 2-3 fingre. Når den er kommet et stykke ind, lader du den udvide sig.
  3. Når den sidder ordentligt på plads, folder den sig ud. Vrik den forsigtigt. Når der kommer luft ind i koppen, dannes der en vakuumforsegling, som holder koppen på plads og gør, at den slutter tæt.

Når din menstruationskop sidder korrekt, kan du ikke mærke den. Hvis stilken stikker ud, kan du klippe lidt af den. Hvis du kan mærke menstruationskoppen, sidder den ikke rigtigt. Så må du prøve igen. Hvis du oplever, at dette er ubehageligt, fordi koppen ikke glider, kan du bruge glidecreme. Undgå dog en oliebaseret glidecreme, da den kan ødelægge det materiale, koppen er lavet af.

Vik som ett "C"

Vik som en "ros" genom att trycka ned i mitten

Vik som en "7:a"

Tag din menstruationskop ud

Når du skal tage din menstruationskop ud, skal du sørge for, at det vakuum, der gør, at koppen sidder på plads, slipper. Træk ikke i stilken. Du kan vrikke lidt på menstruationskoppen eller krølle dens bund sammen med dine fingre. Dernæst er det bare at tage den ud og tømme den. Sommetider kan det hjælpe at presse med mavemusklerne eller at hoste, så koppen nemmere kommer ud.

Find den rette placering

Det kræver lidt øvelse at finde menstruationskoppens rette placering. Når du indsætter menstruationskoppen, skal du huske på, at den ikke fungerer som en tampon. Den skal ikke lige så langt ind. Desuden er den meget mere blød og smidig end en tampon. Du behøver ikke at bekymre dig om, hvorvidt det gør ondt at indsætte menstruationskoppen.

Hvis den sidder rigtigt, kan du ikke mærke den, og den lækker ikke. Første gang du bruger den, kan det være smart også at bruge et trusseindlæg, hvis nu koppen ikke sidder rigtigt og derfor lækker blod. Med tiden lærer du det rette greb, og så får du menstruationskoppen på plads hurtigt og nemt.

Justér positionen

Du kan godt justere menstruationskoppens position uden at tage den ud. Du kan for eksempel "skrue" lidt på den, så den sidder bedre. Mærk efter, hvor koppen er, og vrik den dernæst lidt frem og tilbage. Hvis dette ikke fungerer, er du måske nødt til at tage den ud og prøve igen.

Bedste position til indføring af menstruationskop

Hvordan du indsætter koppen, afhænger af forholdene, og hvad der er behageligt for dig. Du kan for eksempel sidde på hug og dernæst indføre menstruationskoppen i skeden. Pas på, den ikke falder på gulvet. Hvis den gør, skal du vaske den igen for at undgå at få bakterier ind i skeden.

En anden position er at sætte den ene fod på kanten af badekarret. Det fungerer på samme måde, som når du indfører en tampon. Det kan også fungere godt at indføre menstruationskoppen, mens du sidder på toilettet, men så er der også en større risiko for, at du taber den i toilettet. I så fald er det meget vigtigt, at du koger den eller vasker den med steriliseringstabletter.

Menskopp

Tampong

Øvelse gør mester

Det er med en menstruationskop som med alt andet her i livet: Øvelse gør mester! Regn med, at det kan tage 2-3 menstruationer, før du føler dig sikker på, hvordan du skal indsætte koppen. For nogle går det hurtigere og for andre langsommere. Det vigtigste er, at du tager dig tid til at finde den rette indføringsteknik til netop dig. Dette er også vigtigt, hvis du planlægger at tage den ud og derfor skal tømme den andre steder end hjemme i løbet af dagen, hvor du ikke har adgang til et toilet, der er lige så behageligt som det, du har derhjemme.

Vi anbefaler, at du venter med at sove med din menstruationskop, til du føler dig sikker omkring indføring af den.

SIKKER BETALING MED

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan få den nyeste info om vores produkter og tilbud.