Tips til menstruationskop

Vigtige tips til menstruationskop

Uanset om du skal til at afprøve din første menstruationskop, eller om du har brugt denne type menstruationsbeskyttelse i længere tid, findes der tips og tricks, der kan være nyttige. Her har vi samlet nogle af de menstruationskop-tips, som vi tænker, kan hjælpe dig i begyndelsen, så du får det bedste ud af din menstruationskop. Menstruationskoppen er en fantastisk ting! Vi hjælper dig, så du får det bedste ud af den.

Man kan godt føle sig lidt nervøs første gang, man skal indsætte en menstruationskop. Du kan indsætte den på lidt forskellige måder. Vælg den metode, der føles mest behageligt for netop dig. Nogle foretrækker at sidde på hug, mens andre foretrækker at sidde på toilettet. Når du indsætter menstruationskoppen, er det bedst at folde den først. Nedenfor er tre eksempler på tre forskellige foldemetoder.

Hygiejne

At være omhyggelig med hygiejnen er egentlig ikke et tip, men mere en regel. Dette er vigtigt, da du ikke vil have bakterier eller snavs ind i skeden. Vask altid hænderne med sæbe og vand, og vask også menstruationskoppen med sæbe og vand. Skyl grundigt. Sterilisér menstruationskoppen med kogende vand, før du bruger den.

Husk at tømme din menstruationskop

I begyndelsen kan det være godt at tømme din menstruationskop regelmæssigt, så du får en fornemmelse af, hvor meget du bløder. Vores menstruationskop kan sidde i op til 12 timer, men før du begynder at sove med den, bør du have vænnet dig til at bruge den, så du virkelig føler dig sikker på, hvordan du håndterer den. Det ved du bedst selv.

Find den rette position

Når menstruationskoppen sidder helt rigtigt, kan du ikke mærke den, og den lækker ikke. Hvis den ikke sidder helt korrekt, kan den lække eller føles ubehagelig. Når menstruationskoppen sidder, som den skal, kan du ikke mærke den. Begynd med at indsætte menstruationskoppen og fold den på den foretrukne måde. Når du har indført koppen, giver du slip på den, og så folder den sig automatisk ud. Der opstår et lille sug, som bevirker, at menstruationskoppen sidder, hvor den skal, og ikke lækker.

Sid på hug ved indføring.

Man kan indføre menstruationskoppen på forskellige måder. Nogle kan lide at sidde på hug, mens andre ønsker at sidde på toilettet, og nogle kan lide at stå op. Find den måde, der føles bedst for dig. Husk, at du ikke skal indsætte menstruationskoppen lige så langt oppe som en tampon. Menstruationskoppen sidder længere nede og tættere på skedeåbningen. Efter lidt øvelse vil du nemt kunne indsætte og fjerne din menstruationskop, når du sidder på toilettet.

Klip stilken

Der findes modeller, hvor håndtaget er en stilk, ring eller kugle, som er ret lang. Nogle synes, at dette er ubehageligt. I så fald er et godt tip, at du selv forkorter håndtaget. Det kan du gøre med en saks eller kniv. Bare sørg for, at du ikke skærer eller klipper i selve koppen, samt at håndtaget ikke bliver for kort, da det ellers kan blive svært at få fat i koppen, når du skal trække den ud. Vær forsigtig.

Skyl med varmt vand

Hvis du synes, det er svært at folde koppen, kan du prøve at skylle den i varmt vand. Det vil også ofte gøre indføringen mere behagelig, da koppen bliver lidt blødere og mere smidig. Dermed bliver den også lettere at folde og indføre. Husk, at du altid skal skylle koppen af, inden du bruger den. Vandet i sig selv gør også, at den glider ind på en lettere måde.

Glidecreme til indføring

Hvis du synes, det er svært at få menstruationskoppen ind, selvom du bruger varmt vand, kan du prøve med glidecreme. Men vær opmærksom på, at den ikke må være oliebaseret, da det kan skade koppens materiale.

Tag koppen ud i badet

Før du er helt vant til koppen, kan det være lidt svært at tage den ud. Dine fingre kan glide på den, og det kan være en lidt griset oplevelse. I så fald kan du prøve at tage menstruationskoppen ud i badet i stedet. Så gør det nemlig ikke noget, hvis det drypper med blod eller bliver lidt griset. Derudover kan det måske være lettere for dig at slappe af, og du behøver ikke bekymre dig om at spilde blod på tøj eller gulv.

Tryk på siden ved udtagning

Når du skal tage din menstruationskop ud, skal du først sørge for, at det lille sug, der gør, at koppen sidder på plads, slipper. Træk ikke direkte i stilken. Vrik i stedet på koppen, eller tryk let på dens ene side. Eller krøl bunden sammen. Du kan høre og mærke, når suget slipper, og så kan du trække menstruationskoppen ud ved hjælp af stilken og tømme den. Hvis menstruationskoppen sidder lidt langt oppe, kan det være svært at få fat i den. I så fald kan du prøve at presse med mavemusklerne eller hoste - så kommer den lettere ud.

Giv ikke op

Et af de vigtigste tips til menstruationskoppen er ikke at give op, hvis det ikke fungerer perfekt med det samme. Øvelse gør mester. Man skal lige have styr på teknikken, så menstruationskoppen sidder præcis, som den skal, og så man nemt kan indsætte den og tømme den. Her kan du læse videre om, hvordan du indsætter din menstruationskop.

APOFEMME FAQ

SIKKER BETALING MED

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du kan få den nyeste info om vores produkter og tilbud.